У Православній церкві 4 червня шанується святий мученик Василіск Команський. Інші назви свята: «Солов'їний день», «Волошковий день». За народним повір'ям, у цей день вилуплюється з півнячого яйця вогненний цар-змій Василіск. Починається Русалчин тиждень.

Наші предки вірили, що це день Василіска - міфічної істоти. У нього голова півня, очі і тулуб жаби, хвіст змії, але часто його показували, як дракона. У Середні віки вважали, що він дійсно існує, має отруйні ікла й пазурі, а також може вбивати поглядом.

Народ на Русі вірив, що яйце, з якого сьогодні вилупиться Василіск, було знесено семирічним півнем 15 січня, а висиджувала його жаба. Яйце більше схоже на кулю і покрите лускою. Тому всі яйця сьогодні потрібно варити тільки круто, а якщо щось в ньому турбує, наприклад, червона плямка, то краще його не їсти.

Сьогодні небажано щось робити за межами будинку, в полі або в городі. Тому що, що б ви не посадили, буде тільки полин і волошки. Тому день необхідно присвятити домашнім клопотам.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Народні прикмети на 4 червня

Дівчата сьогодні можуть сплести вінки з гілочок берези. Їх потім потрібно кинути в річку. Якщо віночок потонув, варто чекати нещастя. Можна також нарвати волошок. З них виходять відмінні цілющі зілля, які допоможуть від безлічі недуг. Потрібно встати раніше, пройтися босоніж по росі і зібрати квіти в поділ сукні, в якому їх відносять додому. Якщо упустили квіти, все зібране втратить цілющу силу.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.