Комарі та інша дрібна живність вже почали полювання на людей. Вони не лише псують відпочинок на природі, дошкуляючи, як людям , так і тваринам, також ці істоти можуть переносити небезпечні захворювання. Тому дуже важливо вміти від них захиститися.

Про це пише "Сьогодні".

У продажу є велика кількість репелентів від кровососів, але у багатьох ставлення до них неоднозначне. Більшість людей не хочуть використовувати хімічні засоби для дітей та у приміщеннях, де сплять. При цьому від комарів можна позбутися за допомогою натуральних засобів.

Знавці розповідають, що допомагає глобальна чистка організму. Спочатку пропити антипаразитарный збір із гірких трав, потім поголодувати 10 днів і перейти на вироїдство. Деякі також зауважують, що комарі уникають тих, хто відмовляється від цукру.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Для захисту від цих жалючих істот рекомендують також скористатися бабусиними рецептами. Комах відлякують деякі трави:

ЦИТРОНЕЛЛА. Її олія — один з найпопулярніших інгредієнтів, які додають практично у всі репеленти. Це трав'яниста, пряно-ароматична рослина. Її ще називають лимонна трава, лемонграс, лимонне сорго, тощо. Ця рослина має різкий аромат.

КОТОВНИК ЛИМОННИЙ. Він же котяча м'ята. Зовні схожий на мелісу. Ефірна олія з лимонним запахом, як відомо привертає кішок та відлякує комарів.

МЕЛІСА. У рослині міститься велика кількість ефірних олій, що відлякують кровопивців.

ЧОРНОБРИВЦІ. Дуже невибаглива рослина, здатне своїм запахом відганяти не тільки комарів, але і мошок. До речі, в деяких країнах Європи і Латинської Америки висушені квіти вживаються як приправа, відома під назвою імеретинський шафран.

БАЗИЛІК. З нього отримують ефірну олію, евгенол (головний компонент ряду ефірних масел) і камфору. Пучок базиліка можна покласти у дитячу коляску або після свого ліжка і комарі вас не турбуватимуть вночі.

ЧАСНИК. Для відлякування комарів потрібні зелені часникові стрілки.

ПИЖМА. цю рослину не люблять багато шкідників, навіть миші. Мухи і блохи теж тікають подалі.

ЛАВАНДА. Ароматом цієї квітки відлякує комарів. Висушені квіти також мають заспокійшливий ефект на людей. А якщо їх покласти до шафи, то можна ще й позбутися молі.

ГЕРАНЬ. Різкий аромат цієї рослини здатний відлякати не тільки комарів, але і мух, бліх, вошей та інших паразитів.

РОЗМАРИН. Ще одне неприємна для комарів рослина. Досить струсити вазон, щоб він почав інтенсивніше виділяти запах і про комарів можете не думати.

Нагадаємо, українців попередили про масову атаку кліщів та заборонили відвідувати парки.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, як вберегтися від страшного алергена - амброзії

Також Знай.ua писав про те, що українців попередили про небезпечних павуків.