В Україні настає сезон цвітіння амброзії. Лікарі попереджають, що ця рослина є сильним алергеном та воже викликати серйозне нездужання.

Якщо брати всі полінози, алергію на пилок і частини рослин, то, в першу чергу, все це викликається саме амброзією", - пише "Обозреватель".

За словами лікаря, ця рослина викликає реакцію у переважної більшості людей, у всіх алергія проявляється в різній формі та ступені тяжкості. Але відомо, що інколи ця рослина може призвести до вкрай серйозних наслідків.

Спеціалісти бідкаються, що ані в Києві, ані в Україні загалом не здійснюється жодних заходів з боротьби з цією небезпечною рослиною. Багато людей взагалі не здогадуються про її існування, адже цю рослину завезли до нас з Америки. Мало хто бачив, як вона виглядає.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

цвітіння амброзії

Крім того, кількість осіб, які страждають на алергію саме від пилку цвіту амброзії "збільшується з кожним поколінням", "алергія виходить на одне з перших місць серед причин порушення працездатності".

Тому вже сьогодін вкрай необхідно необхідно вживати всіх заходів, щоб скоротити присутність алергенів. У контексті боротьби з амброзією лікар запропонувала провести кампанію в ЗМІ, потрібно більше розповідати про цю рослину та яку реальну небезпеку вона представляє для оточуючих.

Одночасно міська влада повинна застосовувати прийняту в усьому світі практику сіножатей. Головне встигнути знищувати цей бур'ян до того, як він починає цвісти, тоді можна уникнути алергії.

Що потрібно знати про амброзію

  • Амброзія – бур'ян, який швидко поширюється. Ці рослини можуть досягати у висоту до 2 метрів.

  • У сезон цвітіння амброзії медики рекомендують триматися подалі від цієї рослини, а в разі потрапляння пилку в ніс негайно промити водою.

Нагадаємо, Супрун пригрозила аптекам штрафами, і ось за що.

Як повідомляв портал Знай.ua, Уляна Супрун дала кілька порад, щодо "шашличного" відпочинку.

Також Знай.ua писав про те, що лікарі повідомили про нові норми тиску. Яка тепер вважається небезпечною?