У Днепрі хочуть запустити канатну дорогу, яка буде з'єднувати лівий і правий берег. Її хочуть запустити в якості ще одного виду громадського транспорту.

Про це повідомляє портал «Наше місто»

«У планах вже є реалізація канатних доріг, є пілотні проекти зв'язки правого і лівого берегів. Там досить серйозно опрацьовуються питання співробітництва з конкретними виробниками. Я думаю, у найближчому майбутньому канатні дороги ми все-таки побачимо, але сказати, наскільки розвиненою буде їх мережа, зараз досить складно, оскільки досвіду повноцінної експлуатації канатних доріг у вигляді громадського транспорту в Україні ще не існує. Звичайно ж, нам хотілося би понести цю пальму першості, тому що всі розуміють, що у світі такий вид транспорту дуже поширений. У нашому місті дуже цікава ландшафтна матриця, яка дає можливість пересування за допомогою таких доріг і вздовж акваторії Дніпра, і по зв'язці правого і лівого берегів», — повідомив головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За його словами, канатна дорога дозволить забезпечити транспортне сполучення без масового знесення існуючої інфраструктури. Це робить її набагато дешевше автомобільної дороги.

Нагадаємо, що 7 травня київський фунікулер святкує свій 114-й день народження. Саме в цей день в 1905 році в столиці відкрили канатну дорогу, першими пасажирами якого стали його будівельники та майстри.

Як раніше повідомляв портал «Знай.ua», на тестовому майданчику в р. Бріггс (штат Техас, США) приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace провело тест двигуна першого ступеня космічної ракети Alpha. Варто відразу зазначити, що тест пройшов успішно, хоч і тривав цілих 60 секунд.

Також портал «Знай.uа» писав, що в рамках четвертої міжнародної виставки електротранспорту і гібридів Plug-In Ukraine 2019 був представлений новий электрокросовер JAC IEV7S.