У Харкові заочно засудили терориста Антона Гур'янова, закликав російських бойовиків силою захопити місто.

Засуджений закликав до проведення всенародного референдуму і створення "Харківської народної республіки", повідомив портал "Depo.Харків".

Ввечері сьомого квітня 2014-го року Антон Гур'янов проник в будівлю Харківської ОДА, де ппублічно запропонував змінити кордону України шляхом створення "Харківської народної республіки".

Для того, щоб це сталося, Гур'янов закликав присутніх у захопленій сепаратистами ОДА підтримати проголошення "декларації про суверенітет Харківської народної республіки". Крім цього, сепаратист звернутися до уряду Росії для забезпечення проведення відповідного референдуму.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В подальшому Гур'янов не припинив свою злочинну діяльність. Він неодноразово виступав із закликом відокремитися від України і перебувати під захистом Росії. Обвинувачений неодноразово вів переговори з лідерами так званої "ДНР" і розраховував провести державний переворот в Україні.

Суд визнав провину Гур'янова у скоєнні злочинів за частиною першою статті 110, частини другої статті 110 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців без конфіскації майна.

Портал "Знай.иа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.иа" повідомляв про те, що початку першого повноцінного тижня червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували «полювання» на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.