Національна поліція України розслідує справу про розтрату 54 млн гривень бюджетних коштів керівництвом столичного комунального об'єднання (КО) "Київзеленбуд".

Про це повідомляє портал «КиевVласть»

Слідство вважає, що працівники підконтрольної раднику мера Києва Дмитру Белоцерковцу структури розробили злочинну схему. Вони робили так, щоб бюджетні кошти за допомогою перемоги в тендерах діставалися "правильним фірмам". Ці гроші потім ділили між організаторами афери, а роботи у столичних парках і скверах згодом виконувалися силами працівників самого "Київзеленбуду" та підконтрольних йому районних КП УЗН.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як з'ясувалося, за фактом роботи зазначеної злочинної схеми 2 вересня 2017 року Головне слідче управління Національної поліції України порушило кримінальну справу № 12017000000001326 за ч. 5 статті 191 Кримінального Кодексу України - Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, що у листопаді 2018 року КП “Плесо” замовило у ТОВ “СК “Міськбудінвест” будівництво берегоукріплювальних споруд і зони відпочинку вздовж Русанівської протоки у Дніпровському районі. Правоохоронці припускають, що ці кошти міського бюджету могли бути “вкрадені”: поліцейські не виявили слідів проведення робіт.

Як раніше повідомляв портал «Знай.ua», Національна поліція припинила розслідування по кримінальних проваджень, відкритих проти торгового дому "Галпідшипник", але це продовжують робити інші силові органи.

Також портал «Знай.uа» писав, що 8 квітня представники "Національного Корпусу" та "Національних дружин" пікетували управління Нацполиции в Оболонському районі Києва.