В українців почали арештовувати нерухомість за великі борги по аліментах.

Про це розповіли представники юстицiї, - пише CBN.

Як повiдомив керiвник юстицiї Кiровоградщини Вадим Гуцул, на Кіровоградщині місцевий житель залишиться без будинку та земельної ділянки через багатотисячний борг перед своїми дітьми. Щоб вплинути на безвiдповiдального батька не залишалось нiчого iншого, крiм опису майна, яке знаходиться у його власностi.

"Його донька Марiя не отримувала фiнансової пiдтримки впродовж десяти рокiв. За цей час накопичився борг у розмiрi 67 137 гривень. Добровiльно допомагати коштами своїй дитинi вiн не хотiв, тому доведеться позбавити його майна. Найближчим часом i земельну дiлянку, i будинок передадуть на реалiзацiю. Вирученi з аукцiону кошти спрямують на лiквiдацiю боргiв", – пояснив Вадим Гуцул.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Загалом iз початку року державнi виконавцi стягнули майже 85 млн грн алiментiв. Кошти повернули більш, ніж 15 тис. родин. Крім того, конфіскація майна - випадки не поодинокі. Від початку дії нового закону про аліменти в Україні, за кілька місяців нa вiдкpитi тоpги вистaвили понад три десятка земельних дiлянок, з них 14 успiшно pеaлiзувaли.

Злісних неплатників аліментів не випускають за кордон

З початку 2019 року затримано 258 неплатників аліментів, які намагалися виїхіти за кордон.


Зокрема, ДВС Волині винесла понад 3 тисячі постанов про тимчасове обмеження боржників у праві перетнути український кордон. Також злічних неплатників позбавляють права кермувати автомобілем та мати зброю.
Нагадаємо, банківські рахунки боржників по аліментах будуть арештовані.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського розповіли, як українців каратимуть за незаконне збагачення.

Також Знай.ua писав про те, що експерти підрахували, на що українці витрачають найбільшу частину сімейного бюджету.