5 червня у багатьох країнах відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Вчені з Австралії спрогнозували тривожний сценарій: до 2050 року людство може зникнути, а клімат на Землі безповоротно зміниться.

За 30 років середня температура на планеті підвищиться на 3 градуси. Це спричинить крах ключових екосистем, знищення коралових рифів, лісів Амазонки і льодовиків Арктики. Близько мільярда людей переселятися з невідповідних для життя територій. По всій планеті буде спостерігатися нестача продовольства.

В кінцевому підсумку це призведе до розпаду держав і міжнародного порядку. Згодом людство в боротьбі за ресурси може просто зникнути. Щоб запобігти таке майбутнє, кожен з нас повинен почати діяти вже сьогодні. Наприклад, відмовитися від пластику в побуті (одноразового посуду, пакетів); хоча б раз на рік зробити традицією садити дерево, і привчати до цього дітей; пересісти на екологічний транспорт; прибирати сміття біля річок, в парках і лісах.

Нагадаємо, складено список з десяти чудес світу, які можуть зникнути до 2030 року.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у цьому році літо в Україні буде аномальним. Синоптики прогнозують кардинальні зміни через глобальне потепління.

Також портал Знай.uа писав, що зміни клімату розбудили гігантських кальмарів-вбивць.