У православному церковному календарі це день пам'яті преподобного Микити, стовпника Переяславського, а також відзначають і важливе свято – Вознесіння Господнє. Інші назви свята: «Микита Стовпник», «Микита огірочник», «Огірочник», «Шипшин день», «Вознесіння». День був присвячений такій цілющій рослині, як шипшина. Чому їїназивають свобориним деревом, невідомо.

Що потрібно зробити 6 червня

У народі помітили, що шипшина може вплинути на душевний стан. Тому можна підійти до шипшини, розповісти їй про свої печалі, переживання, вона допоможе впоратися з болем, розчаруванням, апатією і відчаєм. Щоб діти позбулися від страхів, бабусі потрібно сісти з дитиною під шипшиною і розповідати їй казки.

Народні прикмети на 6 червня

Гілки рослини потрібно зірвати разом з квітками і принести додому, вона вижене нечисть з хати. Також вона володіє цілющими властивостями. За допомогою пелюсток можна лікувати рани, а якщо зварити мед на її квітках, він почистить кров. З допомогою відвару можна лікувати застуду. А дівчатам варто вмиватися водою з пелюстками шипшини, щоб обличчя стало світлим. Так як починаються Зелені Святки, потрібно прикрасити будинок зеленню.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Що можна і потрібно робити на Вознесіння Господнє 2019

Це дуже важливе свято для християн. Багато прикмет пов'язано з погодою. Роса в цей день вважається лікувальною, потрібно пройтися по ній босоніж. А куряче яйце, яке знесено в цей день, потрібно залишити на горищі, воно буде оберігати будинок.

Також у Вознесіння потрібно попросити вибачення у тих, кого ви скривдили, і пробачити тих, хто образив вас. Є традиція відвідувати друзів і родичів. В подарунок приносять печиво-драбинки, які символізують Вознесіння Христа на Небо. Перед цим днем печуть спеціальні млинці «онучки» чи «Христові лапотки». А також слід піти до церкви на службу.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.