У 2019 році українським пенсіонерам двічі піднімуть пенсію.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Так, вже з 1 січня надбавку до пенсій отримали колишні військові. На черзі – і інші українські пенсіонери.

За словами глави Мінсоцполітики Андрія Реви, оскільки у липні відбудеться збільшення прожиткового мінімуму, відповідно і виплати для українців, які вийшли на заслужений відпочинок, також збільшаться.

пенсіонерка

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У той же час глава уряду Володимир Гройсман заявив, що середня пенсія в Україні у 2019 році збільшиться на 900 гривень. В Міністерстві соцполітики дану інформацію не відкидають і ведуть свої "підрахунки", говорять, що все залежить від рівня інфляції.

пенсія

"Якщо інфляція в цьому році буде 12%, як прогнозується, то в розрахунок береться 6%. Фонд оплати праці виріс за вісім місяців на 25%, тобто в розрахунок беремо 12,5%. В сумі це 18,5%. Це означає, що зростання пенсій відбудеться в рамках 20% від розмірів пенсій, які є зараз", – підкреслив Рева.

До слова, у 2018 році міністр-дієтолог Андрій Рева пообіцяв, що до 2019 року в повному обсязі запрацює механізм автоматичного перерахунку пенсій.

Нагадаємо, українцям повідомили, що слідом за субсидіями монетизують й інші пільги.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Нафтогазі повідомили про подорожчання газу у червні. А от у липні ціни знову збираються знизити.

Також Знай.ua писав про те, що у Зеленського розповіли, коли в Україні може змінитися ситуація з тарифами.