У Харкові триває серйозний конфлікт, викликаний знесенням пам'ятника маршалу СРСР Георгія Жукова.

Своєю думкою про цю проблему у своїй колонці на сайті "Оглядач" поділився директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Читай Знай.иа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Українські патріоти в Харкові різко виступили проти можливого перейменування проспекту Григоренка до проспекту маршала Жукова, після чого попалили бюст військового стратега СРСР. Володимир В'ятрович вважає, що розібратися з цією проблемою має особисто президент України, але ніяк не місцева громада міста. І, на думку історика, це питання не можна довіряти меру Харкова Геннадію Кернесу.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Вважаю критично неправильним пропозицію про те, що арбітром у цій ситуації мав би бути харківський міський голова Кернес. Він не арбітр. На жаль, це людина, який спровокував загострення цієї ситуації у Харкові – спровокував тим, що закон про декомунізацію досі не виконали в Харкові", - пише В'ятрович.

Що стосується самого пам'ятника, історик впевнений, що його демонтаж виявився законним з тієї причини, що бюст Жукову є символом комуністичного тоталітарного режиму.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першого повноцінного тижня червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували "полювання" на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.