У цьому році в міжнародному аеропорту "Київ" встановлять пам`ятник авіаконструктору Ігорю Сікорському.

Про це повідомляє портал "Ракурс"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко показав, як буде виглядати монумент.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Сьогодні 130 років від дня народження одного з найбільш видатних киян, всесвітньо відомого авіаконструктора Ігоря Сікорського. Кияни пишаються тим, що перша в світі авіамодель вертикального зльоту була запущена саме в нашому місті, у дворі будинку на Ярославовому валу, де жив тоді Сікорський. Згодом він зробив прорив у світовому авіабудуванні", - зазначено в повідомленні.

За словами Кличка, міська влада зараз співпрацює з Міністерством оборони про передачу на баланс Києва садиби Сікорських на Ярославовому валу. В мерії планують відреставрувати будинок авіаконструктора.

Мер повідомив, що вже до кінця літа 2019 року біля аеропорту "Жуляни" встановлять пам'ятник Сікорському.

Нагадаємо, що нещодавно в так званій "ДНР" проходив конкурс на те, який встановлять пам'ятник загиблому терористові і ватажку окупантів Олександру Захарченко. Конкурс завершився і на території "ДНР" вже з'явився "меморіал".

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", відомому українському співакові Кузьмі Скрябіну, який трагічно загинув у ДТП, встановлять пам'ятник у Київській області.

Також портал "Знай.uа" писав, що в українській столиці в Дарницькому районі в парку "Позняки" встановили вельми цікаву скульптуру.