Всесвітній день боротьби з дитячою працею

Цей день встановила Міжнародна організація праці, після конференції з боротьби з найгіршими формами праці дітей. Вперше день провели в 2002 році, щоб привернути увагу і показати, що цю проблему необхідно ліквідувати. Кожен рік люди по всьому світу, роботодавці і працівники об'єднуються, щоб боротися з дитячою працею. Зараз діти від 5 до 17 років, які працюють, разом складають 218 мільйонів. З них 152 мільйони – жертви сучасного рабства, а 73 млн – зайняті небезпечною працею. У цих дітей немає часу для школи, не те, щоб хоча б пограти. Більше того, вони погано харчуються і не отримують необхідний догляд.

День працівника фондового ринку в Україні

День відзначають щороку, а вперше він з'явився серед професійних свят у 2008 році. Тоді Віктор Ющенко, як президент України підписав відповідний Указ для цього свята. Дату ввели, тому що внесок працівників фондового ринку у прискоренні економічних реформ, а також у залученні інвестицій дуже високий. У цього свята вже є деякі традиції. Представники великих бірж цінних паперів в Україні влаштовують різні заходи, а також вручають нагороди особам і організаціям, які внесли найбільший внесок в ринок цінних паперів.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

День Хельсінкі у Фінляндії

День столиці Фінляндії святкують щороку і в цей день свято велике і галасливе, в ньому беруть участь люди різного віку, дивляться, слухають і пробують багато цікавого. Найбільш багатолюдний – центр міста. У ньому влаштовують концерти, святкові вистави. Свято відкриває мер міста, випиваючи чашку кави у дворі будівлі муніципалітету.

Православні свята:

  • День пам'яті преподобного Ісаакія.
  • Священномученика Василя Смоленського.
  • Седмиця 7-ма по Пасці.
  • Пісний день.

Зміїне свято

Раніше люди на Русі вірили, що змії скоплюются і разом йдуть на зміїне весілля. В цей день намагалися не вбивати змій, тому що вони потім помстяться тим, хто заподіяв їм шкоди. А ось у Зміїне свято навіть ні один знахар не врятує від отрути. Вважалося, що змії можуть впливати на рослини, і навпаки. Тому носили в ладанке марьїн корінь, щоб відігнати змій. А рано вранці розкидали на узліссях гілочки рути. Змії поповзуть до них, з'їдять і скоро помруть.

Народні прикмети на 12 червня

Іменини в цей день

Василь, Ісаакій, Никанор

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.