Перетворитися на відкриту церковну війну може так зване "воскресіння" Київського патріархату, яке може відбутися вже 20 червня. При цьому союзників у головного порушника спокою — Філарета, у цій боротьбі не так вже й багато. Чого не скажеш про нову ПЦУ.

Так, Константинополь і Мін'юст заперечують існування УПЦ КП. До них примикають і греко-католики, які мріють об'єднатися з церквою Єпіфанія. Про це пише strana.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

І є, нарешті екс-президент Петро Порошенко, який вважає нову церкву особисто своїм творінням. І може використовувати цю тему в своїй передвиборчій боротьбі. Хоча б як аргумент проти Зеленського, у якого з Філаретом складаються досить теплі стосунки.

Проте в церковних колах кажуть: відродження Київського патріархату є більш ніж вірогідним. І Денисенко має свої козирі в цьому протистоянні.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, українцям назвали "божественний" дохід української церкви: від таких зарплат падає щелепа.

Як повідомляв Знай.uа Філарет терміново скликає Собор: справа в Томосі.

Знай.uа писав, патріарх Варфоломій втрутився в розбирання між Єпіфанієм та Філаретом.