День швейної машинки

Це неофіційне свято відзначають фахівці швейної справи. Цей винахід став частиною промислової революції і створив переворот і в легкій промисловості, і в побуті простих домогосподарок. Є багато суперечок про те, коли правильно відзначати цей день. Фахівці і любителі історії технічних винаходів продовжують сперечатися з цього приводу і донині.

Міжнародний день поширення інформації про альбінізм

Цей день встановила резолюцією Генасамблея ООН, а вперше його відзначили в 2015 році. Людям з альбінізмом доводиться стикатися з багатьма формами дискримінації в усьому світі. Альбінізм часто неправильно розуміють у медичному та соціальному сенсі. Над зовнішнім виглядом таких людей сміються, вигадують різні міфи, в основному через забобони.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Пандава Нірджала Екадаші

Це свято в Індії, яке присвячене спадкоємцям Панду – Пандавам. Вважається, що вони прославили Індію і все людство 5 тисяч років тому. Про їх подвиги написано в «Махабхараті». В це свято діє дуже строгий піст, при цьому це ще й єдиний день у році, коли слід відмовлятися не тільки від їжі, але і від води. Вважається, що не можна пити води більше, ніж крупиця золота або гірчичне зернятко. Якщо випити більше, сп'янієш не менше, ніж від вина.

Семик (Зелені святки)

Зелені святки – це головний рубіж між літом і весною. В обрядах часто вітали літо. Цикл складається відразу з декількох обрядів. Спочатку вносять в село берізку, потім завивають вінки, далі проходить кумлення, потім похорон зозулі (Костроми). Берізку вважали символом нескінченної життєвої сили. А образ Костроми пов'язують з ритуальними похоронами. Її зазвичай зображує гарна дівчина або молода жінка в білому платті, яка тримає гілки дуба в руках.

Православні свята:

  • Апостола від 70-ти Єрма.
  • Мученика Філософа Олександрійського.
  • Ікони Божої Матері Луганської.
  • Мученика Єрмия Команского.
  • Седмиця 7-ма по Пасці.

Єремій Розпрягальник

У цей день вшановували святого Єрма — апостола від семидесяти. Наші пращури у цей день починали сіяти і орати. Якщо сівбу закінчили, то день називався не Єремій Запашник, а Єремій Розпрягальник. Також обов'язково дивилися на погоду. Якщо йшов дощ, то врожай буде дуже бідним.

Народні прикмети на 13 червня

Іменини в цей день

Борис, Веремій, Христина, Микола, Роман, Філіп

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.