В церковному календарі це день вшанування пам'яті двох святих апостолів від 70-ти Єрма (Єрмія) Далматського, єпископа і мученика Єрмія Команского. Інші назви свята: «Веремій-бобівник», «Єремєєв день». Назву «бобівник» свято отримало за те, що в цей день було прийнято саджати боби, а «розпрягальник» – за те, що у цей час закінчували сівбу і селяни распрягали коней.

Єрм Далматський – апостол від 70-ти, їх Ісус вибрав для проповіді. Про Єрма мало що відомо. Але є інформація, що він пішов у Далмацію, тут він наставляв язичників і допомагав їм знайти християнську віру. У нього був дар передбачення і зцілення, переніс багато скорботи, а в 1 столітті мирно помер.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Єрмій Команський жив у Комані – місто в Каппадокії – в 1-2 століттях. Тоді імператор Антонін переслідував і карав християн за їхню віру. В місто Єрмія приїхав сановник Себастьян, щоб виконувати указ імператора. Єрмія він зустрів першого, спочатку хотів переконати лестощами відректися від Христа, потім принести жертви ідолам. Але коли у нього не вийшло, сам стратив Єрмія.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Чого не можна робити 13 червня

Цей день присвячений коням, їх не можна запрягати, тому що вважається, що тоді коні будуть сильно боліти. Не можна їздити на них сьогодні, а також планувати тривалі поїздки і важливі справи на цей день. Ще небажано ходити в поле, бо можна зустріти Житнього діда, який може занурити людину у такий сон, що дуже складно буде прокинутися.

Народні прикмети на 13 червня

Приказки і прикмети

  • Ранковий туман означає, що буде багато грибів.
  • Багато роси – до ясної погоди.
  • Непогожий день – зима буде суворою.
  • На Веремія-бобовника видався теплий ясний день, значить буде багато хліба.
  • Чим довше йде дощ, тим бідніший буде урожай.
  • Якщо ввечері немає роси – на наступний день буде дощ.
  • Ніч тепла – чекай доброго врожаю овочів.
  • Павуки плетуть павутину – до погожих днів.
  • У цей день слухають зозулю. Якщо вона кує тихо і рідко, значить погода найближчими днями буде погана.
  • Щоб зібрати великий урожай потрібно сіяти закінчити до того, як почне кувати зозуля.
  • Народженим 13 червня буде протегувати доля. Носити їм слід сапфір.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.