На сьогодні нормативи споживання компослуг, які оплачуються за рахунок субсидій, завищені.

Про це заявив глава Мінсоцполітики Андрій Рева.

Міністру поставили запитання про те, що робитиме Кабінет мністрів для захисту населення через зниження соціальної норми споживання газу з 5,5 до 4,5 куб. м.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Рева з трибуни Верховної Ради відповів, що оцінювати ситуацію будуть за результатами опалювального сезону.

"Коли приймаються урядові рішення щодо соціальних норм споживання газу, ми завжди виходимо з тих фактів, які маємо за результатами опалювального сезону", – сказав він. За словами А.Рева, раніше уряд переплачувало на субсидії ЖКГ для малозабезпечених.

Андрій Рева

"У 2016 році "зайвої" нарахованої субсидії, в тому числі по газу, було списано 15 млрд грн. за рахунок завищених соціальних нормативів. У 2017 г. "зайва" нарахована субсидія становила 8 млрд грн. після перегляду нормативів", – уточнив він.

Рева додав, що з державного бюджету на споживання компослуг йде більше, ніж можна собі уявити".

"Якщо ми хочемо, щоб у нас раціонально використовувалися ресурси, нам потрібно давати реальні норми споживання, а не ті, які були встановлені багато років назад. Тому цей контрольований процес і обгрунтований з точки зору реальних норм споживання", – пояснив міністр.

Нагадаємо, власникам автомобілів не вдасться отримати субсидію. Про які нові норми потрібно знати українцям.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як часто змінюють закон про субсидії та кому це вигідно.

Також Знай.ua писав про те, що у Міністерстві соціальної політики розповіли, хто має право на підвищену пенсію та як її отримати.