Філарет заявив, що не визнавав свою анафему з самого початку, і, як він упевнений, її не визнав весь український народ.

Про це пише ТТ-інфо.

"Добре, якщо Вселенський патріарх зняв з мене анафему в 2018 році, зняв", – вважає Філарет, – А до 2018 року я був під анафемою, чи ні? Якщо я був під анафемою, то це означає, що всі ці єпископи недійсні. І Єпіфаній не тільки не є митрополитом – він навіть не священик. Якщо Вселенський патріарх зняв з мене анафему в 2018 році, то весь єпископат – недійсний!".

Філарет Денисенко також заявив, що ПЦУ не є канонічною Церквою, оскільки вона не визнана жодною з Помісних Церков, крім Фанару.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Не називайте ПЦУ канонічною Церквою, не стверджуйте неправду, – заявив він, – Вона не визнана іншими Церквами канонічної, а визнана тільки одним Вселенським патріархом. Томос має за назвою, а за змістом вона не автокефальна. І канонічною Церквою ПЦУ не визнають 13 Помісних Церков. То яка ж вона канонічна? Коли з митрополитом Єпіфаній ніхто не служить, крім Вселенського патріарха"?

Також Філарет пригадав, що після такої важливої події, як надання Україні Томосу жодна з Автокефальних Церков не визнала автокефалію, і тут мова йде не лише про Російську.

"Не визнає жодна Церква, не тільки Російська, але і Елладська, Єрусалимська, Олександрійська, Сербська, Румунська, Болгарська, Албанська, Польська, Грузинська, ніхто не визнає. І тому хвалитися тим, що у нас є Томос про автокефалію не варто", - додав Філарет.

Нагадаємо, Епіфаній відверто розповів про свої гріхи.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні назріває церковний розкол.

Також Знай.ua писав про те, що патріарх Варфоломій прокоментував інцидент між Філаретом та Епіфанієм.