У православному церковному календарі це день пам'яті преподобного Іларіона Нового, Далматського, ігумена. Інші назви свята: «Ларіон», «Лавривон», «Пропольник». Пропольником день прозвали тому, що саме з нього люди масово починали очищати землю від бур'янів.

В цей день потрібно обов'язково прополоти всі рослини, особливо бажано побороти мак. Вважається, що він володіє магічною силою і схожий на вогник. Тому мак потрібно зібрати велику купу, а якщо хочете швидше знайти свою половинку – ще й покататися у ньому. Якщо пара вже є, це зробить почуття міцнішими.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Головна традиція у цей день – прополювати потрібно тільки на убуваючому місяці, так як якщо це зробити в повний місяць або на зростаючий місяць, то бур'яни скоро повернуться назад.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Щоб допомогти хворій людині видужати, треба привести її на поле і поставити спиною на захід, а потім навколо нього прополоти бур'яни. Потім ділянку на якій стояв хворий потрібно ще раз очистити від бур'янів і спалити на багатті подалі від будинку.

Жінкам і дівчатам потрібно працювати більше, це допоможе їм стати красивіше і довше залишатися молодими. А більш зрілим жінкам – отримати міцне здоров'я. Вагітні раніше теж працювали, тому що вважали, що так з бур'янами підуть і передпологові страхи, які особливо турбують тих, хто народжує вперше. Люди похилого віку часто говорили, що той, хто працював більше і якісніше, то цей рік проживе в ситості і з дуже смачними стравами.

Ще бажано сьогодні випити джерельної води і з'їсти коровай, який приготували власноруч.

Народні прикмети на 19 червня

Сни на 19 червня означають наступне:

  • побачити пологи – до довгого життя;
  • прислужувати кому-небудь — до наклепів проти вас;
  • бачити рани на тілі своїх близьких — до нових родичів;
  • побачити себе в сукні, яка вам не за розміром (вузько або широко) — вас виживуть з роботи чи служби;
  • закликати Бога – до радості;
  • їсти кисле – до поганого настрою;
  • ласувати солодким — до лестощів на вашу адресу;
  • їсти гірке блюдо — до розчарування в сімейному житті.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.