Розслідувачі Bellingcat опублікували імена людей, які прямо чи побічно причетні до збиття літака МН17 на Донбасі у 2014 році.

Офіційне слідство також сьогодні має оприлюднити прізвища причетних до трагедії, - повідомляє РБК.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В числі причетних до катастрофи журналісти називають Ігоря Гіркіна ("Стрєлков"), який у 2014 році був одним з ключових ватажків бойовиків на Донбасі. Передбачається, що Гіркін знав про перекидання "Бука" і тісно співпрацював з відповідальними за його пересування на окупованій території.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також вказується причетність російського генерала Сергія Дубинського ("Хмурий"), який просив доставити "Бук" для протидії українській авіації. Передбачається, що він координував пересування ракетного комплексу 17 червня в день катастрофи MH17.. Крім того, саме Дубинський розпорядився забезпечити охорону "Бука" на пусковий точці в районі Сніжного.

Також в числі причетних:

Олег Юлдашевич Пулатов, позивні "Гюрза" і "Халіф" – колишній підполковник Збройних сил Росії. Він, ймовірно, був причетний до охорони установки "Бук" на місці пуску на південь від Сніжного.


Леонід Володимирович Харченко, позивний "Кріт" – командир розвідувального батальйону Крота" у 2-му відділі ГРУ ДНР". Він причетний до охорони установки "Бук" в районі місця пуску на південь від Снігового. Можливо, він також координував транспортування "Бука" з Донецька до місця пуску і подальшу евакуацію "Бука" з місця пуску назад в Росію.
Едуард Машутович Гілазов, позивний "Рязань" – командир сепаратистів, який після збиття привіз члена екіпажу "Бука", який відбився від колег, до свого командира Леоніда Харченка в Сніжному.


Олег Анатолійович Шарпов, позивний "Змій" – ідентифікований як сепаратист на ім’я Олег в перехопленій телефонній розмові з Леонідом "Кротом" Харченко від 13:09 17 липня 2014 р. В цій розмові Шарпов запитує Харченко, як дістатися до місця на південь від Сніжного, звідки "Бук" запустив ракету, що збила MH17.
Ігор Миколайович Безлер, позивний "Біс" посприяв помилковій ідентифікації MH17 як військового літака.
Сергій Сергійович Поваляєв, позивний "Боцман".
Валерій Олександрович Стельмах, позивні "Найманець" і "Батья".
Ігор Іванович Українець, позивний "Мінер" ідентифікований як командир групи Мінера", яку згадує Безлер в одному з перехоплених переговорів у зв’язку з збиттям MH17.
Олександр Сергійович Ходаковський, позивний "Скіф" напевно допоміг забезпечити транспортування установки "Бук", що прибула в Донецьк, оскільки, судячи з прослуховувань, його заступник Олександр Семенов допомагав координувати транспортування "Бука" по Донецьку.
Олександр Олександрович Семенов, прізвисько "(Сан) Санич" – допомагав забезпечити транспортування "Бука" в Донецьку.

Нагадаємо, слідча група 19 червня назве імена чотирьох підозрюваних у збитті МН17.

Як повідомляв портал Знай.ua, , з'явилися нові докази того, що Росія збила малайзійський Боїнг МН17.

Також Знай.ua писав, 380 родичів жертв збитого Boeing вимагають від Росії покаяння