Всесвітній день біженців

Цей день відзначають щороку, а затвердила його Генасамблея ООН у 2000 році. Багато років різні країни відзначали подібні дні і навіть тижні, але свої. Особливо відомий – День африканських біженців, його теж відзначають 20 червня в декількох країнах. Резолюцію про цей день прийняли одноголосно, так висловили солідарність з Африкою, де багато біженців, до яких вона проявляє великодушність.

Біженці і вимушені переселенці – це люди, які втекли зі своєї країни через обґрунтовані побоювання переслідування за расовою чи релігійною приналежністю, громадянством, політичними поглядами або належністю до певної соціальної групи. Такі люди не можуть або не хочуть повернутися. Часто стають біженцями через стихійні лиха або техногенні катастрофи.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Всесвітній день захисту слонів в зоопарках

День вперше відзначили в 2009 році, коли активісти цього руху визначили свої основні завдання. Головна з них – звільнити всіх слонів з неволі. Слони – найбільші сухопутні ссавці, їм потрібні відкриті простори, так як вони об'єднуються у великі сім'ї і спілкуються навіть на відстані. В день вони можуть проходити кілька кілометрів. А в неволі всього цього у них немає, і їх життя неповноцінне.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також вони часто страждають від жорстоких дресировок зі сталевими гаками. В цей день їх захисники організовують різні заходи, розповідаючи про важке життя слонів в неволі. 20 зоопарків в США вже закрили або збираються закрити павільйони зі слонами.

Свято Тіла і Крові Христових у західних християн

Цей день відзначають в четвер після Трійці. Його вважають урочистим святкуванням євхаристії. Євхаристію католицька церква вважає священним даром, який Христос залишив для своєї церкви і встановив під час останньої вечері. Жертва, принесена Ісусом під виглядом хліба і вина в Єрусалимській світлиці, — це своєрідна «форма», в яку жертва хресна вбирається в житті Церкви. Святе причастя — це участь віруючих у жертві Христа, яка допомагає нам уподібнитися Сину Божому.

Православні свята:

  • Священномученика Феодота Анкірського.
  • Собор святих Іванівської митрополії.
  • Ікони Божої Матері "Споручниця грішних" Корецької.
  • Седмиця 1-ша після П'ятидесятниці. Всіх святих. Троїцька седмиця.

Федот Страж

Православна церква у цей день відзначає пам'ять мученика Феодота Анкірського. Наші предки вважали, що в цей день вже можна спокійно купатися у водоймах і не боятися русалок. Вважається, що святий сидить біля води з серпом і обрізає волосся всім русалкам, яких бачить, а саме в ньому міститься чаклунська сила.

Народні прикмети на 20 червня

Іменини в цей день

Олександр, Ганна, Андроник, Опанас, Богдан, Борис, Валентин, Валерія, Василь, Веніамін, Віктор, Володимир, Григорій, Давид, Зінаїда, Іван, Ігнатій, Калерія, Лев, Максим, Марія, Михайло, Микола, Павло, Петро, Степан, Тарас, Федір, Федот

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.