Відставний офіцер збройних сил РФ і колишній полковник ФСБ Ігор Гіркін, який під псевдонімом Стрєлков брав участь у російській агресії на сході України, відкидає причетність бойовиків Донбасу до катастрофи малайзійського пасажирського літака у 2014 році. Про це він написав у соцмережі.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Колишній ватажок бойовиків Гіркін-Стрєлков у соцмережі повідомив, що кореспонденти вже засипали його по телефону своїми запитаннями щодо катастрофи Boeing пасажирського рейсу MH17, і відмовився давати будь-які коментарі з цього приводу.

"Повторю те, що пишу і говорю з червня 2014 року і до цього дня: "Ополчення "Боїнг" не збивало. Жодних коментарів стосовно цієї трагедії, а також про хід слідства у цій справі я не даю", – заявив Гіркін.

скріншот

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Натомість заяву колишнього полковника ФСБ Ігоря Гіркіна прокоментував американський військовий журналіст Крістофер Міллер. Він переконаний, що Гіркін завуалював те, що пасажирський літак збили регулярні війська РФ.

"Коментар Стрєлкова "повстанці не збивали Боїнг" повторює його попередній коментар два роки тому, який багато хто вважає, що він означає, що це не "повстанці" - тобто сепаратистські сили, які він веде, - а регулярні російські сили", - написав Крістофер Міллер на своїй сторінці у Тwitter.

скріншот

Нагадаємо, що розслідувачі Bellingcat опублікували імена людей, які прямо чи побічно причетні до збиття літака МН17 на Донбасі у 2014 році. Ігоря Гіркіна журналісти назвали в числі причетних до катастрофи. Він у 2014 році був одним з ключових ватажків бойовиків на Донбасі.

Нагадаємо, що Гіркін попередив Путіна про фатальний день для Росії: зброя ворога повернулася проти нього.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Стрєлков похвалився звірствами на Донбасі.

"Знай.ua" також писав про те, що Гіркін поділився архівним фото вторгнення на Донбас: як для України починалося жахіття.