У СІЗО Сімферополя в Криму, де зараз утримують кримського татарина Едему Бекірова, розгорілася епідемія кору. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова з посиланням на адвоката політв'язня.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Бекірова звинувачують у нібито незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки в Криму.

"Мені тільки що стало відомо, що у Сімферопольському СІЗО, де утримується Едем Бекіров, епідемія кору... Всіх хворих з СІЗО поміщають в медсанчастину, де знаходиться Едем", - написала Денисова.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Денисова відзначили, що політв'язень на даний момент не хворіє на кір, однак дуже висока ймовірність його інфікування через відсутність імунітету.

"Враховуючи критичний стан здоров'я Едему Бекірова, його подальше перебування в СІЗО вкрай небезпечно", - зазначила омбудсмен.

Раніше повідомлялося, що український політв'язень Станіслав Клых оголосив голодовку. Його утримують у Росії за звинуваченням у вбивстві російських військових в Грозному в 1994-1995 роках. Клыха засудили до 20 років ув'язнення.

"Сьогодні подзвонила мама "Станіслава Клыха і повідомила, що він оголосив голодування. Так він сказав їй по телефону. Просто вже більше неможливо терпіти: ні холод у камері, ні погану їжу, від якої постійно нудить, а головне ЗАБУТТЯ! Надія, пробуджена очікуванням змін, загрожує обернутися новим відчаєм", - йдеться в повідомленні правозахисниці.

Нагадаємо, активісту Бекірову зробили смертельно небезпечну ін'єкцію.

Як повідомляв Знай. ua, ЄС зробив термінове заяву і оприлюднив важливий документ.

Також Знай. ua писав, що Денисова налякала правдою про українських полонених.