У православному церковному календарі це день пам'яті преподобного Петра Афонського. Інші назви свята: «Петро», «Петро рибалка», «Петро капусник», «Онуфрій Передерник», «Поворот». 25 червня завершується літнє сонцестояння. Починається спека, яка зазвичай стоїть сорок днів. Городники у цей день розсаджують останню розсаду.

Петро був начальником війська імператора в Константинополі. А коли була війна з сирійцями, він довгий час провів в полоні і переосмислив своє життя, вирішив, що це Божа кара. Тому вирішив постити. А святі допомогли йому покинути темницю, і він дійшов до межі Греції. Коли Петро потрапив в Рим, Папа постриг його в ченці. Скоро, за велінням Богородиці, Петро оселився на горі Афон і прожив тут до кінця свого життя.

Чого не можна робити 25 червня

В цей день рибалкам не можна їсти рибу під час риболовлі, тому що тоді ловля піде дуже погано. Насправді день наповнений обманами. Не варто проводити заручини або одруження. Також не варто ворожити на долю, тому що можна накликати біду.

Народні прикмети на 25 червня

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Рясна роса – до багатого врожаю.
  • Під час дощу хмари білі – може піти град.
  • Ввечері туман і багато роси – хороша погода триватиме довго.
  • На Петра Сонцеворота сонце повертається на зиму, а літо - на спеку.
  • Якщо день був ясним, «червоним», то покіс трави в цьому році має бути успішним, «зеленим», якщо ж йшов дощ, то і покіс буде мокрим, тобто по сирій погоді.
  • Дикі гуси і качки на річці по воді крилами ляскають, плавають і пірнають – до опадів.
  • Народжені 25 червня проживуть довге і плідне життя.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.