Кабмін скоротив обсяги держзамовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2019 році, а також проектні обсяги державного замовлення на 2020-2021 роки.

У середу, 26 червня уряд затвердив обсяги державного замовлення на цей рік, передає "Країна".

Найбільше скорочення відчують магістри: тут обсяг держзамовлення знижений на 10,4% порівняно з минулим роком – до 55,4 тис. чол.

Віце-прем'єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів в ході урядового засідання підкреслив, що загальний обсяг підготовки прийняття фахівців в 2019 році передбачається в кількості 182,56 тис. чол., в тому числі на денній формі – 161,79 тис.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У МЕРТ відзначили, що ці показники на 1,3% і 2,3% менше у порівнянні з затвердженими в 2018 році.

ЗНО
ЗНО

Крім цього, скорочення торкнулися також держзамовлення на підготовку молодших спеціалістів – на 2,5% порівняно з минулорічними показниками, до 36,7 тис. чол., бакалаврів – на 2,9%, до 79,8 тис. Проектні показники державного замовлення на підготовку наукових і науково-педагогічних кадрів у аспірантуру на 1,2% нижче торішнього обсягу – 4,3 тис., у докторантуру – на 4% менше, до 459 чол.

Передбачається, що зведений обсяг фінансування держзамовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2019 році становить близько 34,6 млрд гривень, з них:

  • на підготовку фахівців, науково-педагогічних кадрів - майже 32,3 млрд грн;
  • на підготовку робітничих кадрів - майже 496,9 млн грн;
  • підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (післядипломна освіта) - майже 1,8 млрд грн.

Раніше портал “Знай.uа” повідомляв про те, що змінилися порядок і дати проведення творчих конкурсів на вступ до внз на відповідні спеціальності.

“Знай.uа” повідомляв про те, що з'явилася інформація про мінімальні бали ЗНО, необхідних для вступу до внз.