Мати українського героя Ольга Погребняк розповіла, як вірила і чекала свого сина з війни на Донбасі. Передає Корупція.інфо.

Львів'янці Ользі Погребняк 46 років, у неї двоє синів - 22-річний Олексій та 7-річний Микита. Влітку 2014 року старший пішов на війну і зізнався, що служить у "Азові". Мама довгий час плакала і молилася за сина, поки їй не прийшла "похоронка".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"25 серпня минулого року він востаннє дзвонив, а 28 серпня повідомили, що сина Альоші у мене більше немає. Звичайно, спочатку повірила офіційними паперами. Але потім, коли тіла не віддали, почала сумніватися", - розповідає Ольга.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Материнське серце відмовлялося вірити, що сина більше немає. Ольга зізнається, що якби не молодша дитина, не впоралася б з горем. А в травні Погребняк прийшла sms "Мамо, я живий".

"Номер не відповідав. Волонтери, до яких звернулася, попередили: це може бути "розводняк", таких бажаючих з тієї сторони познущатися над чужим горем багато. Ходила в СБУ, там сказали, що точно визначити, звідки прийшло sms можна, визначили тільки, що з території Донбасу, і швидше за все це шахраї, тому що мій син загинув і він не значиться в списках полонених і зниклих безвісти ", - згадує Ольга.

Дев'ятого серпня Ольга присвятила синові вірш, яке виклала на своїй сторінці в Facebook. А на наступний день Альоша повернувся.

"Я поїхала до сестри на Волинь відвідати Микиту, він у неї гостював. Повертаюся ввечері додому, а сусідка баба Дуся каже: "Олю, у вас під дверима з суботи якийсь хлопець сидить". Я до себе, а там Олексій! Мені ноги підкосилися... ", - згадує Ольга.

Виявилося, що Олексій дійсно був у полоні. Він був весь у шрамах, худий, з неправильно зрощеними ребрами. Через кошмари постійно кричав уві сні. Хлопець пережив Ілловайський котел.

Як тільки Олексій оклигав, вони з мамою зайнялися створенням списку загиблих або зниклих без вести на Донбасі. Ветеран АТО почав жити з дівчиною на ім'я Олена, яка допомогла йому по дорозі додому. Для багатьох українок Ольга стала символом надії, що одного разу їхні сини повернуться з війни.

Нагадаємо, українські воїни майстерно зломили путінських шавок, потужне відео з околиць Донецька.

Раніше Знай.ua повідомляв, які країни виступили за повернення Росії у ПАРЄ.

Також Знай.ua писав, на Донбасі розпочалося розведення сил.