В Україні пенсіонерам пообіцяли доплати до маленьких пенсій. У середу, 26 червня, Кабінет міністрів прийняв рішення про перегляд бюджету пенсійного фонду, передає Страна.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що кошторис Пенсійного фонду збільшили на 30 мільярдів гривень. Більшу частину решти суми в бюджет ПФ внесли навздогін – ці гроші вже давно освоєно.

За розрахунками Мінсоца в бюджеті ПФ утворилася діра в 29,9 млрд гривень. При цьому бюджет ПФ переглядали у лютому 2019 року.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У видаткову частину бюджету внесено близько 15,5 тисяч гривень, які витратили на перерахунок пенсій. Постанова Кабміну № 124 була прийнята ще в лютому 2019 і передбачає індексацію пенсій з коефіцієнтом 1,17. Тоді пенсіонери отримали по кілька сотень гривень, а деякі тільки по 100 гривень. Додатково перерахували пенсії також військовим і чорнобильцям, які давно домагалися доплат.

Також влада з 1 липня анонсували доплати пенсіонерам, які отримують менше 2 тисяч гривень на місяць.

"Таких в Україні близько 2,5 млн осіб. Вони отримають в середньому по 257 гривень. Також буде проведена індексація всіх пенсій на відсоток інфляції, яка здійснюється за схемою: відсоток інфляції плюс 2%. "офіційна інфляція 7,4% плюс 2%, тобто всього виходить 9,4%. Але витрати на цю індексацію вже були враховані в бюджеті, тому додаткових коштів на них не знадобиться", – пояснив експерт.

Нові виплати пенсіонерам називають черговим передвиборчим кроком, однак тепер у виконанні Гройсмана. Раніше подібну схему з виплатами пенсіонерам здійснив Петро Порошенко перед виборами президента України, в народі їх назвали "Петиной тисячею".

Нагадаємо, чому українцям з віком все важче влаштуватися на нормальну роботу.

Як повідомляв Знай. ua, Гройсман, відсидівши 5 років в затишному кріслі, прокинувся і кинувся визволяти моряків з пазурів Путіна.

Також Знай. ua писав, що в Україні кардинально зміняться тарифи на комуналку.