У православному календарі це день вшанування пам'яті святителя Тихона, єпископа Амафунтського. Інші назви свята: «День Тихона», «Тихон Толока», «Втішник». В цей день Тихону моляться ті, хто потребує заспокоєння, чимось перелякані, схвильовані або хто страждає від зубного болю. З 29 червня завершуються всі посівні роботи.

Тихон народився в Амафунті в 4 столітті у християнській родині. Батьки навчили його читати священні книги, це допомогло йому рано стати кліром і навіть церковним читцем. Скоро Тихон став священнослужителем і отримав сан диякона. Коли помер міський єпископ Тихон зайняв його місце і активно винищував язичництво на Кіпрі. Він завжди був радий допомогти тим, кому потрібна була підтримка або тимчасовий притулок.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 29 червня

В цей день не потрібно нічого сіяти, воно просто не виросте і не дасть плодів. Цей день наповнений протиріччями, непростий і невдалий. Не робіть нічого важливого, перенесіть заручини і весілля. Не бажано знайомитися в цей день. Багато ситуацій з вашого життя у цей день повторяться. Є велика ймовірність конфліктів, тож день краще перечекати і не нариватися на неприємності. Також будьте обережніше, тому що є ймовірність аварій, крадіжок і втрат.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Народні прикмети на 29 червня

Приказки і прикмети

  • Якщо в небі веселка з кольорової переходить у світлий, значить тривала негода закінчується.
  • Дощові краплі дрібні – негода триватиме довго.
  • Ввечері і вночі чітко видно світлу смужку Чумацького шляху – до сонячних днів.
  • Якщо папороть згорнула листя з самого ранку, то наступний день буде дуже спекотним.
  • Якщо у кульбаби, польового в'юна або гвоздики закриті квітки, значить скоро почнеться негода.
  • Народжені 29 червня стають хорошими вчителями. Вони наділені спокійним характером і терпінням.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.