Міжнародний день тропіків

Цей день вирішили заснувати ООН в 2016 році в пам'ять про дату доповіді щодо тропіків, яку заслухали 29 червня 2014 року. Доповідь Нобелівського лауреата Аун Сан Су Сжи розкривала комплекс проблем, які стоять на шляху розвитку країн і народів, які живуть в тропічних зонах. Одна з найважливіших задач заходів у цей день – підвищити обізнаність про те, яку велику роль відіграють тропіки в житті планети зараз і якою вона буде в майбутньому. Також нагадують про проблеми, які потрібно вирішувати спільними зусиллями.

В найближче десятиліття знадобиться більше 30 трильйонів доларів, щоб розвинути інфраструктуру тропіків, забезпечити сталий розвиток, підвищити добробут населення, якого більше мільярда людей.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День пам'яті зниклих без вісті азатамартиків (захисників Вітчизни) у Вірменії

В цей день у Вірменії вшановують пам'ять зниклих без вісті під час війни в Арцахі. «Азатамартик» походить з вірменського «борець за свободу». Так називають добровольців, які брали участь у війні в Нагірному Карабасі в 90-х. Коли розпався Радянський Союз, а Вірменія ставала незалежною, почалися важкі роки конфлікту з Азербайджаном через спірні території в районі Нагорного Карабаху.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зараз до цих пір вважаються зниклими без вісті приблизно 1000 осіб з боку Вірменії та Нагірно-Карабахської Республіки. У Вірменії прийнято проводити церемоніальні заходи з 2000 року. А цю дату обрали, тому що в той же день у 1992 році пропало 80 чоловік.

Йогіні Екадаші

Йогіні Екадаші – це свято, яке відзначається в період місяця, що убуває в червні або липні. Вважається, що життя дано, щоб піднестися через служіння Вищому, але при цьому заважають різні аспекти життя. І Йогіні Екадаші допомагає подолати ці перешкоди. Це піст, щоб очиститися від порочної пристрасті та невігластва, від матеріальних бажань, від гніву, жадібності та заздрості. Також виконують обов'язок з почуття вдячності, без бажання отримати від Вищого щось натомість. І третій основний мотив – порадувати Бога і задовольнити його своїми зусиллями, подбати про всіх, хто потребує допомоги і турботи.

Православні свята:

  • Перенесення мощей Феофана Затворника.
  • Преподобного Тихона Мединського, Калузького.
  • Седмиця 2-га після П'ятдесятниці.
  • Продлжается Апостольський піст, пісний день.

Тихон Тихий

Сьогодні Православна церква вшановує пам'ять святителя Тихона. З його ім'ям пов'язані різні повір'я на Русі. Вважається, що співочі птахи затихають і тільки соловей співає до Петрова дня, звірі ходять тихо або ховаються в нори. У селах було прийнято в цей день влаштовувати толоки. Так називали бенкети для трудівників, які вдобрювали перегноєм поля. Так допомагали бідним сім'ям.

Народні прикмети на 29 червня

Іменини в цей день

Єфрем, Костянтин, Михайло, Мойсей, Петро, Тихон, Феофан

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.