У 2019 році минуло 33 роки від Чорнобильської катастрофи. Президент Володимир Зеленський своїм указом присвоїв звання "Герой України" трьом ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Про це пише "Сьогодні".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!


Найвищої державної нагороди за героїзм і самовіддані дії при ліквідації аварії були удостоєні старший інженер-механік реакторного цеху ДП "Чорнобильська АЕС" в 1983-1989 роках Олексій Ананенко, старший інженер турбінного цеху атомної електростанції 1986 року Валерій Беспалов і начальник зміни цього ж підприємства в 1976-2005 роках Борис Баранов (посмертно).

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Зазначається, що ці люди, ризикуючи життям, запобігли можливому другому, катастрофічнішому, вибуху на атомній станції.

"Олексій Ананенко, Валерій Беспалов і Борис Баранов спустилися в басейн-барботер під зруйнованим реактором і відкрили запірні клапани, щоб звільнити його від води. Завдяки цьому вдалося уникнути контакту розплавленого ядерного матеріалу з водою, в результаті якого з високою ймовірністю міг статися повторний вибух", – повідомляє прес-служба президента.

Нагадаємо,чому навколо серіалу про Чорнобильську трагедію спалахнув скандал.

Як повідомляв портал Знай.ua, де та чому може повторитися кататсрофа, подібна Чорнобилю.

Також Знай.ua писав про те, що реальний ліквідатор Чорнобильської катастрофи прокоментува серіал від НВО.