Серіал "Чорнобиль" выд НВО спрчинив туристичний ажіотаж. Все більше людей хочуть відвідати "мертві" міста.

Західні екстремали не тільки шукають гострих відчуттів, а також хочуть зробити кілька знімків і відео на пам'ять.

Що зараз відбувається на території екологічної катастрофи написало видання Хайзер, і показало відео зняте каналом Deutsche Welle.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами видання, щоранку на пункті пропуску "Дитятки" приїздять сотні туристів, які чекають у довжелезних чергах пропуску у зону відчуження.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

зона відчуження

Винахідливі підприємці там розбили намети та продають дешеві сувеніри (магнітики на холодильник. листівки та ін.)

Сьогодні на вулицях в зоні відчуження можна зустріти дуже багато людей. Прибувають в основному іноземці, крім росіян – їм в'їзд заборонений.

Також проблематично потрапити в зону і громадянам Білорусі. Західні мандрівники за враження готові платити великі гроші. Так за одноденну групову екскурсію організатори беруть в середньому 100 євро.

Як розповіли фахівці, місто Прип'ять просто доживає останні роки. Буквально за десято-півтора років воно може зникнути повністю.

Причина швидкого кінця не тільки зовнішнє середовище і час, а мародери, які вивозять звідси металобрухт.

Вже складена петиція, в якій укладачі просять внести Чорнобиль у список Світової спадщини ЮНЕСКО. Такий же документ з'явився на сайті президента України. Збір підписів триває. Бажаючі можуть підтримати.

Нагадаємо, творець серіалу "Чорнобиль" Крейг Мезін розповів, чому в його історії присутні відхилення від реальної хронології подій.

Як повідомляв портал Знай.uа, Джаред Харріс поділився своїми спогадами про катастрофу в Чорнобилі.

Також портал Знай.uа писав, що пілот-ліквідатор аварії на ЧАЕС Ігор Письменський на оздоровлення отримує 120 грн на місяць.