Патріарх Філарет зробив скандальну заяву щодо колишнього президента України Петра Порошенка та Томоса.

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет вважає, що Томос про автокефалію не вигідний українській помісній церкві.

Про це пише Politeka.

Філарет

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Сказати, що винен хтось один не можна. Винен і президент (Порошенко. – ред.) Він (Порошенко. – ред.) підписував таємні угоди, про які я, як патріарх, не знав. У цих таємних угодах, які стали тепер відомі, записано, що вселенський патріарх має на території України ставропігійні об’єкти, тобто церковні монастирі, храми, які безпосередньо підпорядковуються не предстоятелю української церкви, а вселенському патріархові. Навіть я про це не знав", – заявив Філарет.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що вселенському патріархату передали тільки Андріївську церкву, поінформував Філарет. Але відомо, що за даними ЗМІ, повинні передати "ще багато монастирів", в тому числі Успенську церкву у Львові.
За словами Філарета, Україна поки не має нічого виплачувати Вселенського патріархату.

Нагадаємо, стали відомі подробиці конфлікту Філарета з Епіфанієм.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо про таємну угоду між колишній главою держави Порошенком та Вселенським патріархатом.

Також Знай.ua писав про те, що як пояснив свій конфлікт з Філаретом сам Епіфаній.