Свято вогнів на Кубі

Це свято проходить на вулицях східного узбережжя Куби у місті Сантьяго. Воно триває не один день, а з 3 по 9 липня. Для учасників це відмінний спосіб познайомитися з Карибською культурою, танцювати всю ніч, спробувати кубинський ром. Саме місто вважається першим містом революції.

Жителі Сантьяго влаштовують відмінне свято. Тут виступають традиційні музичні колективи, звучить танцювальна музика, проходять процесії з цікаво одягненими танцюристами на прикрашених платформах, на виносних лотках багато смаколиків, особливо зі свинини, а також пиво і ром.
Крім того, дуже екзотичні і видовищні виступи готують факіри і майстри вогню. Вогняні вистави заворожують, проводять вуличні ігри з вогнем та дискотеки.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День Незалежності Республіки Білорусь (День Республіки)

В Білорусії це найголовніше свято державності, яке відзначають щороку 3 липня. Дату вибрали на честь звільнення Мінська від німецько-фашистських загарбників у 1944 році. Раніше, з 1991 року, цей день відзначали 27 липня, в честь дня прийняття Декларації про суверенітет. Хоча незалежність від Радянського Союзу була проголошена 25 серпня, а формально незалежність отримали лише 26 грудня. Святкувати цей день 3 липня вирішили під час республіканського референдуму 1996 року. Зараз головним заходом Дня Незалежності є урочистий військовий парад.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • Священномученика Мефодія, єпископа Патарського.
  • Святителя Міни, єпископа Полоцького.
  • Благовірного князя Гліба Володимирського.

Мефодій Перепелятник

В цей день на полі вже достигав хліб, на який зліталися перепела. Тому це був відмінний період для полювання на них, адже птицю дуже просто добути. Кожен мисливець намагався дістати хоч одну перепілку. Вони знали, що якщо над хлібом літають мошки і висить павутина, то птах поруч. А там, де чути перепелиний свист, його швидше за все немає. Ще вважалося, що якщо побачити білого перепела, то буде вам велике щастя. Якщо ж спіймаєте його, той все життя будете тримати удачу за хвіст. А от інших птахів намагалися уникати і навіть не їсти.

Народні прикмети на 3 липня

Іменини в цей день

Андрій, Афанасій, Гліб, Дмитро, Іван, Інна, Мефодій, Наум, Микола, Римма, Фома

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.