У липні на українців чекає безліч змін. Однак вони будуть приємними та не дуже.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

магазин

Цигарки подорожчають

З 1 липня в Україні зростуть ціни на цигарки, відповідні зміни в податковий кодекс прийняли Депутати Верховної Ради України. Тепер кожна пачка цигарок буде коштувати на 2 гривні дорожче.

На початку 2019 року середня вартість пачки цигарок становила 15 гривень, в зв'язку з збільшенням акцизу до 693 гривень, а з 13 липня – мінімальна ціна збільшиться до 15 гривень за збільшення акцизу до 756 гривень.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Прожитковий мінімум збільшився

З 1 липня українцям підвищили розмір соціальних виплат: пенсії, аліменти і т.ін.

Хто та скільки отримає доплати з 1 липня 2019:

Отримують мінімальні пенсії, а таких всього 600 тисяч українців. Пенсію з 1 липня призначать у розмірі 1564 грн/міс, таким чином сума виплат для українців, які перебувають на заслуженому відпочинку зросте всього на 67 гривень.

Нові податки на посилки

З 1 липня в Україні стартують новы правила оплати за посилки. Скільки потрібно буде платити за ввезення товарів з-за кордону, а скільки посилок вдасться провезти безкоштовно?

гроші

За новими нормами, сума ввезеного товару не може перевищувати 500 євро (в аеропортах 1000 євро), а вага – 50 кг. Це діятиме для тих, хто був відсутній в країні більше доби і в'їжджає в Україну не частіше одного разу протягом 72 годин. При частішому перетині кордону без податків можна ввезти товарів лише на 50 євро.

Податки на власні квадратні метри

Українців попереджають, що з 1 липня надійдуть платіжки про сплату податку на нерухомість. На оплату дадуть 60 днів, хто не встигне сплатити - отримає ще й штраф.

Згідно нового закону, сплата за нерухомість обмежується максимальною ставкою – 1,5% мінімальної зарплати за кожен "зайвий" квадратний метр. Однак у різних населення пунктах суми модуть відрізнятися.

Ціна на газ

У липні Нафтогаз зменшив вартість блакитного палива для населення.

тарифи

Варто відзначити, що монополіст поки не опублікував нову ціну на липень на газ для населення та інших споживачів по ПСО. Але якщо спиратися на постанову Кабміну від 5 червня 2019 року, ціна швидше за все буде знижена. У "Нафтогазі" раніше називали ціну 5803 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, транспортування і розподілу).

Нагадаємо, у Зеленського представили свою команду та розповіли, хто та за що відповідатиме.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Нафтогазі повідомили про подорожчання газу у червні. А от у липні ціни знову збираються знизити.

Також Знай.ua писав про те, що у Зеленського розповіли, коли в Україні може змінитися ситуація з тарифами.