Ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відмовляються виплачувати надбавки до пенсії.

Цю інформацію повідомляє радіо "Срібний Дощ".

У повідомленні говориться, що жителі Елісти, Нальчика, Самари і Саратова, які брали участь в ліквідації наслідків аварії в 1986 році, не отримали частини грошової допомоги.

Родичі Володимира Раковича звернулися в редакцію радіо і розповіли, що в липні не дорахувався 16 тисяч рублів. Його колегам і зовсім не виплатили половину належних грошей.

Чорнобиль
Чорнобиль

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ліквідатори аварії отримали повістки в суд, на якому розглядалося питання про подальшу долю виплат. Справа в тому, що 15 років тому чорнобильці домоглися в суді надбавки до пенсії, яку виплачували з регіонального бюджету. Судове рішення приймали строком на 10 років, та в останні роки допомога виплачувалася, хоча за законом постанова вже не діє.

У результаті багатьох чорнобильців попросили повернути частину грошей, у деяких цю суму віднімають із пенсії, відзначає видання. При цьому Верховний суд вже скасував постанови влади з вимогами повернути всю суму боргу.

Чорнобиль, евакуація
Чорнобиль, евакуація

У 2013 році у відношенні колишньої судді міського суду Нальчика Єлизавети Баташевої порушили кримінальну справу про незаконну виплату компенсацій чорнобильцям. За версією слідства, жінка задовольнила цивільний позов про стягнення з Мінфіну компенсації моральної шкоди восьми позивачам, які отримали каліцтво при ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Розмір компенсації склав 12 мільйонів рублів.