У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті мученика Іуліана Тарсійського. Оскільки нашим предкам ім'я Іуліан було незвичним, в якості назви свята вони вибрали найближчим по співзвучності з ним ім'я - Улян. Інші назви свята: «Улян», «Ульяндень», «Липів цвіт».

Сьогодні слід збирати квіти липи. Вона вважається захисницею від негативу, пристріту і різних недуг. Її квіти треба сушити і заварювати від застуди і як жарознижуюче. У подрібненому вигляді вона застосовується для присипки ран і опіків, а якщо покласти її під подушку, то це допоможе вгамувати головний біль. Свіже листя і бруньки можуть допомогти вилікувати мастит. Заварюють в цей день липові квітки і худобі, щоб захистити від хвороб і пристріту. Липу для цього треба зібрати на світанку, заварити в обід, а ввечері напоїти худобу і читати при цьому «Отче наш».

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ще в цей день слід робити багато добрих справ. Подайте милостиню, наприклад, але не дивіться в очі тому, хто просить, тому що так ви скоро опинитеся на його місці. За традицією дівчата можуть відвернути від себе надокучливих шанувальників. Візьміть білий аркуш паперу і напишіть на ньому ім'я хлопця. Потім цю записку треба спалити над свічкою, яку купили у середу, п'ятницю або суботу – жіночий день. Потім вийдіть на вулицю і пустіть попіл за вітром. Це повинно допомогти від зайвої уваги.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Народні прикмети на 4 липня

Ще сьогодні можна піти до водойми, тричі зануритися з головою і змити з себе всі недуги. Коли будете виходити, треба перехреститися і вклонитися матінці-річці і батюшці-сонцю.

Раніше наші предки ще шукали чоловіка Уляна або жінку Уляну. До них треба доторкнутися, вони так подарують вам щастя. Але зробити це треба непомітно. А ще, якщо ви познайомитеся з власниками цього імені, то весь рік не будете ні в чому відчувати потребу.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.