Православна церква в цей день вшановує пам'ять мучеників Галактіона, його дружини Іуліанії, їх сина Сатурнина, а також єпископа Самосатського Євсевія. Інші назви свята: «Євсевій», «Уляна», «Ульянин день», «День Уляни і Євсевія».

Цей день вважається днем зустрічей, тобто можна зустріти тих людей, яких ви давно не бачили. Дуже часто зустрічаються колишні закохані, тому що є з цього приводу легенда. Згідно їй Улян і Уляна дуже любили один одного, але не могли зустрітися. І саме 5 червня вони змогли побачити один одного біля річки. Так що можете сміливо телефонувати давнім друзям, родичам і коханим.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 5 липня

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також сьогодні бажано посіяти другу редиску, обробити від шкідників паростки картоплі, промити пагони флокс і троянд. Картоплю обробляють, тому що як раз повинні з'явитися квіти на рослині.

Вранці можна зібрати траву котяча дрімота, її ще називають жовтцями або купальницею звичайною. Але коли ця трава в росі. Вважається, що у цієї рослини буде сьогодні чудотворна сила. Її можна сушити і використовувати для лікування від різних недуг. А якщо зробити віник, то він може тяжкохвору людину підняти на ноги.

Ще варто підготуватися до завтрашнього свята: приготувати чистий кошик, знайти ніж, яким різали м'ясо, все це треба буде щоб запастися цілющими банними віниками.

Але і сьогодні можна попаритися віниками з різних рослин. А якщо чоловік і дружина попаряться березовим віником, то будуть вічно любити один одного. Осикові віники вибирають для тих, кого хочуть вилікувати від алкоголізму, дубові – для сміливості.

Якщо сьогодні у вас день народження, то можете піти до свого дерева-талісмана – ялини, ялиці або сосни, вони допоможуть вам набратися сил. Просто встаньте раніше і побудьте з ними деякий час на самоті. Можете зняти пояс, розплести волосся і обійняти дерево. Залиште йому подарунок у вигляді яскравої стрічки або бус, дерево допоможе замінити ваші труднощі і печалі щастям і успіхом.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.