У Єгипті змінились правила для туристів. Влада дозволила безкоштовно здійснювати фотозйомку на мобільні телефони експонати в музеях та у містях археологічних пам'яток.

Про це повідомили представники Міністерства у справах старожитностей на сторінці в Facebook.

Нові правила почнуть діяти для іноземців з 1 серпня 2019 року.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами генсекретаря відомства Мостафи Вазирі, це рішення прийняли для залучення уваги туристів до єгипетських пам'ятників та унікальної та великої цивілізації Єгипту. Це можна робити у всіх музеях і археологічних гробницях, а також храмах Абу-Сімбел.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Як відомо, раніше за таку зйомку в музеях брали окрему плату. Ті, хто фотографував без дозволу, отримували штраф. Однак туристичний потік настільки великий, що співробітники музеїв просто не встигали за цим стежити.

Додамо, що Авіакомпанія SkyUp втрапила в новий скандал. Через перенесені кілька разів поспіль рейси, сотні пасажирів застрягли в аеропорту Шарм-Ель-Шейха.

Нагадаємо, археологи розпечатали піраміду фараона і оніміли: стародавні слайди, допоможуть розгадати безліч загадок історії.

Як повідомляв портал Знай.ua, що робити, коли немає грошей на Туреччину та Єгипет. Найкращі місця для літньої відпустки в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що історики розповіли про деякі таємниці Єгипту, про які точно не розповідали на уроках у школі.