У неділю, 7 липня, відзначають одне з найбільш містичних народних свят Івана Купала.

Івана Купала бере свої витоки з давніх часів. Спочатку свято було присвячене язичницькому богу Купалі, але після приходу християнства до назви додали ім'я Іоанна Хрестителя.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

День вважається святом кохання і молодості. Згідно з язичницькою легендою, у ніч перед торжеством зіграли своє весілля боги Купало та Марена, які символізували воду і вогонь.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У ніч на Івана Купала проводять яскраві святкування. Дівчата плетуть вінки, гадають на судженого і стрибають через багаття.

Стрибок через багаття вважався очищенням від усіх гріхів. Закохані стрибали через вогонь взявшись за руки, щоб скріпити свої почуття.

Молоді дівчата на свято Івана Купала плели вінки і ставили на них запалені свічки, а потім пускали у воду. Вважалося, що якщо вінок піде до дна, то дівчині судилося залишитися самотньою. Якщо ж вінок поплив далеко, а свічка не згасла, можна чекати весілля незабаром.

Нагадаємо, смс-привітання зі святом Івана Купала.

Раніше Знай.uа повідомляв, чого не можна робити на Івана Купала, а що потрібно зробити.

Також Знай.uа писав, стихія покаже українцям свою міць на Івана Купала.