У травні та червні 2019 ціни на борщовий набір лише дорожчали. Експерти повідомили, як зміняться ціни на популярні овочі у липні.

Про це пише "Аргументи і Факти" з помсиланням на дані Української асоціації постачальників торгових мереж.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

супермаркет, овочі

У червні ціни на овочі "борщового набору" змінювалися по-різному. Буряк, наприклад, зберегла цінову позицію, хоча картопля став дорожче. Картопля сьогодні коштує 8 гривень за кілограм, а лук – 8-10 гривень за кілограм, що вище в півтора рази, ніж роком раніше. Але ось рання капуста коштує дешевше, ніж у минулому році. Тоді вона коштувала 5 – 6 грн за кг, сьогодні – 4 – 4,5 грн за кг. Буряк коштує приблизно стільки ж, скільки і рік тому – 8 – 9 грн за кг. Рання морква дешевше: рік тому вона коштувала приблизно 20 – 22 грн за кг – ціна була рекордно високою. У цьому сезоні це 15 – 16 грн за кг.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Однак експерти встигли заспокоїти українців, заявивши, що ціни поступово почнуть знижуватися у липні.

Але цибуля та капуста знову можуть підскочити вже в кінці літа.

Нагадаємо, експерти прогнозують дефіцит на найпопулярнішу в Україні крупу - гречку.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали, якого рівня досягла інфляція.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, від яких продуктів у супермаркеті потрібно триматися подалі, і ось чому.