На ЧАЕС введуть в експлуатацію новий конфайнмен - про це заявив голова державного агентства з управління Зоною відчуження Віталій Петрук.

"Важко переоцінити ту допомогу, яку Україна отримала від міжнародного співтовариства. Об'єкт, який у цьому році буде введено в експлуатацію, дійсно унікальний. Унікальна організаційна структура того, як він будувався, унікальний досвід, який отримали всі сторони. Введення арки у експлуатацію - це тільки початок роботи, пов'язаної з перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему", - сказав Петрук.

Geplaatst door Anton Usov op Woensdag 10 juli 2019

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, за його словами, Сховище відпрацьованого ядерного палива-2 також знаходиться на стадії холодних випробувань.

"Докладемо усіх зусиль, щоб вже у цьому році перейти до гарячих випробувань сховища - і змогли перейти до експлуатації вже наступного року, щоб перевести 21 тис. паливних зборок СВЯП-1 на СВЯП-2", - зазначив Петрук.

Нагадаємо, у серіалі "Чорнобиль" від НВО приховали найстрашніше.

Раніше Знай.uа повідомляв, російська влада плюнула ліквідаторам Чорнобильської АЕС в обличчя.

Також Знай.га писав, у мережі показали, на що перетворився Чорнобиль.