Зеленський остаточно добив стару систему

Стало відомо, що в четвер, 11 липня, президент України Володимир Зеленський розпорядився звільнити відразу 57 керівників районних державних адміністрацій (РДА). Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Так, в документах вказується, що звільнення голів райдержадміністрацій пов'язано із закінченням строку повноважень попереднього президента Петра Порошенка.

Пенсіонерам будуть доплачувати на постійній основі

В Україні з 1 липня на 67 грн (до 1564 грн) підвищили мінімальні пенсії і на 670 грн (до 15 640 грн) – максимальні. Крім того, тим, хто виконав норму щодо стажу (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) виплати підвищили до 2 тис. грн.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Так, якщо є повний стаж і пенсія нижче 2 тис., її автоматично підвищили до зазначеної суми. А якщо пенсія, приміром, 2001 грн, її розмір не переглянуть. Всього підвищення, за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, торкнеться 2,5 млн осіб.

Розсекречені імена парочки, поміченої на куполі Ради

Стало відомо, хто насправді прогулювався під куполом Верховної Ради в середу, 10 липня. Так, цією людиною виявився не президент Володимир Зеленський, як вважалося раніше, а колишній помічник спікера парламенту Андрія Парубія Петро Бондар.

Про це йдеться в співтоваристві dtp.kiev.ua у соціальній мережі Facebook. Також були опубліковані фотографії, які ідентифікують чиновника.

З 2020 року життя українців кардинально зміниться, що важливо знати

Стало відомо, що зміниться з 1 січня 2020 року, коли на нову систему має перейти вся українська медицина. За даними Моз можна навести 5 тверджень про майбутнє медреформи, які необхідно знати.

Щоб надалі отримувати кошти за послуги з держбюджету, всі лікарні мають стати комунальними некомерційними підприємствами до кінця 2019 та підписати договори з Національною службою охорони здоров'я.

Рада дозволила каструвати збоченців

Верховна Рада України посилила відповідальність за злочини, вчинені проти дітей і дала зелене світло процедури хімічної кастрації.

Відповідний законопроект №6449 за основу та в цілому підтримали 247 народних депутатів при необхідній кількості 226.