В "Нафтогазі України" повідомили про нову ціну на блакитне паливо для населення. У липні тарифи знизять на 10,4%.

Про це під час наради з президентом України Володимиром Зеленським заявив керівник інтегрованого газового бізнесу "Нафтогазу" Андрій Фаворов, який підписав відповідне розпорядження про зниження вартості блакитного палива, повідомляє прес-служба голови держави.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У липні ми знизимо ціну для населення на 10,4%", - цитує Фаворова прес-служба президента.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Фаворов також зазначив, що зниження вартості блакитного палива в Україні не суперечить умовам співпраці з МВФ, оскільки є реакцією на ситуацію на газовому ринку.

За його словами, зараз на європейському газовому ринку збільшився обсяг газу шляхом пропозиції російського та американського скрапленого палива, що сприяє зниженню оптових цін.

Відповідно, Україна збільшила закупівлю цього енергоресурсу, який закачує в підземні сховища – на сьогодні там вже є 14,2 мільярда кубометрів, а до початку опалювального сезону планується вийти на показник 19-20 мільярдів кубометрів.

"Це напрям має бути пріоритетним. Також потрібно докладати максимум зусиль для залучення в цю сферу стратегічних інвесторів. Для цього ми створимо прозорі, належно підготовлені аукціони, щоб в інвестора було достатньо часу для надання якісної пропозиції", - повідомили в Адміністрації президент України.

Нагадаємо, українцям пояснили, як діяти, якщо цифри у ваших платіжках зашкалюють.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові під виглядом працівників газової служби шахраї масово обдирають людей.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, скільки людей зможуть отримати цього літа пільги на оплату комуналки.