Італійська прокуратура отримала дозвіл на відкриття кримінального провадження щодо нардепа України, ветерана АТО Богдана Матківського. Побратими Віталія Марківа розповіли про обставини процесу, передає "5 канал".

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Командир нацгвардийца під час бойових дій біля Слов'янська і народний депутат Богдан Матківський особисто був на судовому засіданні, де його засудили до 24 років ув'язнення. Він заявив, що італійська прокуратура тепер отримала від суду дозвіл на розслідування і його ймовірної причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокелли.

Відомо, що суд присяжних, який і виніс йому вирок, складався тільки з жителів міста Павія, які особисто знали Рокелли і мали конфлікт інтересів у справі.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За два роки судового процесу представники італійської прокуратури жодного разу не прибули на безпосереднє місце загибелі Рокелли. І це при тому, що на цьому наполягали представники української прокуратури.

Побратими українця називають процес політичним і заангажованим.

"Віталій не мав можливості вбити того журналіста і навіть потрапити. І не міг бути співучасником, тому що Національна гвардія не мала в той час ні мінометів, не проходила курсів по наведенню вогню і не вчилася працювати з мінометами", - сказав ветеран Мирослав Гай в коментарі "5 каналу".

Нагадаємо, італійський суд оголосив українцям війну.

Як повідомляв Знай. ua, українці влаштували потужний протест під вікнами посольства Італії, стає жарко.

Також Знай. ua писав, що одіозний Ярош запропонував помститися італійцям за Марківа.