Президент України Володимир Зеленський закликав МЗС і Генпрокуратури негайно зайнятися питанням повернення на батьківщину політв'язня нацгвардійця Віталія Марківа. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як відомо, українського військовослужбовця в Італії засудили до 24 років ув'язнення за нібито причетність до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році.

"Прошу забути про політичні розбіжності між новою владою і незміненими керівниками цих відомств і докласти максимум зусиль для видачі Україні колишнього бійця батальйону Нацгвардії імені Кульчицького Віталія Марківа. До того моменту доручаю українським дипломатам в Італії постійно бути на зв'язку з нашим ветераном", – заявив Зеленський.

Віталій Марків

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський планує розширити список осіб, які підпадають під люстрацію. Відео з'явилося на офіційних сторінках президента.

Як повідомляв портал Знай.uа, частину санкцій проти екс-президента Віктора Януковича і його оточення не скасовано.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський подзвонив Кличку після того, як на Південмаші їм. Макарова в Дніпрі керівництво поскаржилося на заборгованість від міської влади Києва.