У понеділок, 15 липня, відзначається древнє українське свято Берегині. Воно присвячене матері-прародительці всього живого, яка стала праобразом для символу України тризуба.

Символом цього свята є береза, якій у цей день мають особливі почесті. Так, за стародавнім повір'ям це дерево здатне уберегти будинок від нечистої сили, тому на Берегині дівчата йшли до беріз і просили у них захисту, благополуччя і щасливого кохання.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За допомогою берези також можна приворожитикоханого. Потрібно взяти маленьку гілочку і покласти на поріг, а коли хлопець переступить через неї, негайно підібрати і заховати. Над гілочкою коштував варто було сказати спеціальну змову: "Як цей прут сохне, так нехай і він (називати ім'я хлопця) від кохання до мене сохне".

Приказки та прикмети:

- Жовті листя з'явилися на деревах - осінь і зима будуть ранніми.
- У лісі до Фотію з'явилося багато ягід – зима буде морозною.
- Сазан хлюпоче – до хорошої погоди.
- Жінки, які народили 15 липня стають хорошими матерями і дружинами, а чоловіки володіють впертістю і витривалістю. Дерево покровитель - в'яз.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, привітання з Днем ангела Петра.

Як повідомляв портал Знай.uа, тисячі одеситів вийдуть на Хресний хід.

Також портал Знай.ua писав, Зеленський відмінив парад до Дня Незалежності, українці вибухнули.