Часом ті, хто подорожують залізницею, стикаються з різними неприємностями та відсутністю комфорту. А часто самі пасажирі винні у зіпсованій поїздці. Тому, щоб така мандрівка не мала неприємних сюрпризів, краще ознайомитись з деякими правилами в поїздах, про які мало хто знає.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

1. Пам'ятайте, що максимальна вага багажу 36 кг на один квиток у плацкарті, а сума трьох вимірів не повинна перевищувати 180 см. Не треба брати 19 сумок, подумайте і про інших пасажирів.

2. Якщо ви думаєте, що про куріння в туалеті ніхто не дізнається, — ви помиляєтеся. Провідник завжди відчує запах диму, так вже влаштована вентиляція.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

3. Не кидайте туалетний папір у біотуалет, його не просто полагодити. Інакше доведеться терпіти всю дорогу. У санітарній зоні туалетом можна користуватися, якщо вам треба вмитися.

4. Якщо ви вирішили заощадити і не купувати постільну білизну, ваш уділ. Але пам'ятайте, що матрацом без білизни користуватися не можна.

5. Провідник не може вас змусити здавати постільну білизну. Тому залишайте його на місці і спокійно виходите.

6. Провідникові заборонено випускати людей на зупинках поїзда протяжністю менше п'яти хвилин.

7. Пити в поїздах горілку можна! Але не переборщувати. Однак провідник має право висадити надто п'яних

8. Краще не заряджайте гаджети від розеток у вагонах! Найчастіше проводка у поїздах так собі, і якщо від iPhone не вийде з ладу вся електрика в вагоні, то батарею собі ви точно зіпсуєте. Заситесь зовнішнім аккамулятором.

9. Якщо вагон загорівся на швидкості, він згорить за п'ять хвилин. Дотримуйтесь протипожежну безпеку.

10. У вагоні поїзда завжди є аптечка. В ній знаходяться бинти, марля, пластир, рукавички, йод, але немає ліків. Тому завжди перед поїздкою перевірте, чи взяли ви всі необхідні вам таблетки, і не шкодуйте на це грошей.

11. Провідник зобов'язаний надати першу допомогу пасажиру, якому стало погано. Цього їх спеціально навчають, так що не соромтеся просити. На найближчій великій станції у вагон вже прийдуть лікарі і проведуть професійний огляд.

12. Провідник повинен зривати стоп-кран тільки в разі загрози життю пасажирів. У всіх інших випадках накладається штраф. І навіть хвилинний простий поїзда на шляхах обходиться в копієчку.

13. На верхній полиці спати безпечно. Щоб з неї впасти, треба дуже захотіти. Для дітей попросіть у провідника страхувальні ремені і підніміть спеціальний залізний обмежувач на краю полиці.

14. Техніка безпеки — не порожній звук. Хоч за цим стежать, але кожен рік відбуваються нещасні випадки як з пасажирами, так і з провідниками. Тому будьте обережні і слухайте провідника. Всі інструкції на залізниці написані кров'ю.

15. Третє і п'яте купе — аварійні виходи, вікна там не відкриваються. Тому влітку там нестерпно спекотно, і нічого не зробиш, якщо немає кондиціонера. Враховуйте це, якщо зібралися їхати далеко.

Нагадаємо, європейці вважають, що в Україні занадто багато зупинок на залізниці.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям анонсували додаткові поїзди в сезон відпусток.

Також Знай.ua писав про те, що у поїзді порізали маленького пасажира.