Капуста подешевшала на 50%, цибуля на третину, яйця - на чверть. Які ще продукти стануть більш доступними українцям цього літа? Експерти детально розповіли, чого чекати найближчим часом.

Про це повідомляє "Главком".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!


Державна служба статистики оприлюднила дані про середні споживчі ціни на товари та послуги в Україні в червні 2019 року.

Згідно даних відомства, на початку літа найбільше подешевшала капуста - на 34,3% до 9,8 грн за кг (з початку подорожчала на 9,5%), ціни на цибулю знизилися на 34,3% до 18,7 грн з кг (з початку року зросли на 11,2%), яйця подешевшали на 15,8% до 12,5 грн за десяток (з початку року подешевшали 49,1%).

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У тієї ж годину у червні в яблука подорожчали на 34,0% до 14,9 грн за кг (з початку року на 61,8%). Картопля подорожчала за місяць на 23,0% до 17,3 грн з кг (з початку року ціна зростала на 116,5%).

Ціни на більшість інших товарів знаходяться в межах або трохи вище інфляції, яка з початку року становить 3,6%.

Втім саме овочі найбільше вдарили по гаманцях українців з початку року.

Нагадаємо, українцям розповіли, як змінилась вартітсь борщового набору.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали, якого рівня досягла інфляція.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, від яких продуктів у супермаркеті потрібно триматися подалі, і ось чому.