Україна проводить дипломатичну роботу по справі засудженого в Італії до 24 років в'язниці нацгвардійця Віталія Марківа. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Вадим Пристайко.

Він запевнив, що справою українця займаються не тільки адвокати, а й держава.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Судові справи – досить чутлива річ. Ми не хочемо давати зброю тим, хто скаже, що офіційна влада України втручається і тисне. Для цього існує консул, який має право виступати від імені української держави в суді. Всі інші механізми теж використовуються. Україна допомагає в цій судовій справі. Роботу ведуть не тільки адвокати. "За лаштунками" ведеться дипломатична робота. Італійській владі, хоча вона офіційно не залучена, багато разів пояснювали, що ми не допустимо такого поводження з нашими людьми. Більш того, ця справа стає політичною. Ми працюємо, про цю ситуацію відомо президентові, скоординовані дії з МЗС та іншими відомствами", – пояснив Пристайко.

Віталій Марків

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Дипломат також зазначив, що в цій справі є специфічні моменти, які впливають на рішення суду, наприклад, італійське громадянство Марківа.

Нагадаємо, Володимир Зеленський закликав МЗС та Генпрокуратуру зайнятися питанням повернення на батьківщину Віталія Марківа.

Як повідомляв портал Знай.uа, італійська прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо нардепа, ветерана АТО Богдана Матківського.

Також портал Знай.uа писав, що Дмитро Ярош після винесення вироку Віталію Маркиву в Італії закликав "упакувати" італійців, які відвідують Україну.