У церковному календарі день присвячується пам'яті іконописця Андрія Рубльова, святого православної церкви. Інші назви свята: «Андрій», «Налива», «Марфа». Селяни в цей день, з головою поглинені сінокосом, не випускали з поля зору хлібні ниви.

Раніше наші предки в цей день благали небо про дощ, тому що якщо він піде, то урожай буде хорошим. Сьогодні ж чистили вівсяне поле і готували кашу з вівса. Спочатку її потрібно було дати коням, а вже потім можна було приступати до каші самим. Тоді коні будуть сильними та витривалими.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 17 липня

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Господаркам можна спекти вівсяне печиво, пригостити друзів, сусідів, мандрівників і бідних. Це буде чудовим жестом і приводом зустрітися. Дівчатам, які хочуть швидше вийти заміж треба зварити кисіль з вівса і з'їсти його на самоті. З'їдати треба повністю, навіть облизати тарілку. З неї потім весь день треба їсти й іншу їжу. А ввечері повну тарілку треба поставити на підвіконня і прошепотіти: «Суджений голодний йшов, так миску мою знайшов, з неї поїв, мене забрати з собою захотів». Потім три рази перехрестіться і лягайте спати. За прикметою після цього дівчина зустріне свого судженого, який буде вірним їй усе життя.

вівсяне печиво
вівсяне печиво

В цей день є традиція збирати вишні. Першу жменю треба з'їсти незаміжнім дівчатам, не витираючи рот. Тоді по прикметі на їх солодкі губи злетяться всі хлопці. З дівчатами ходили і діти і їли вишню, щоб весь рік не хворіти. Тому що вважається, що у вишні є цілюща сила.

Якщо в сім'ї часто сваряться, то треба в цей день попросити допомоги у яблуньки. Треба зірвати з неї яблуко і розрізати на 2 половини. Одну з'їдає чоловік, другу – дружина. Решту плоду закопують у молодого дерева.

Щоб нечисть не пробралася в будинок, його треба окурити димом із звіробою. Взагалі і гілочку звіробою теж краще повісити над порогом.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.